Varkenskroontje met spitskool
Ingrediënten 2 pers.
- 1 varkenskroontje Glorius
- 1/2 spitskool
- 200 g boter
- 100 g paneermeel
- 4 el mosterd
- 1⁄2 bussel peterselie
- 1⁄2 romanesco
- 1 bakje beukezwammetjes
- Peper
- Zout
- Nootmuskaat
Bereiding
Verwarm de oven voor op 170°c. Kleur de varkenskroon op het vuur met een klontje boter en kruid met peper en zout. Leg in een braadslede en schuif in de oven. Bak gedurende 30 min.
Hak de peterselie en meng met 50 g boter, het paneermeel en de mosterd. Bestrijk hiermee de varkenskroon en bak nog 20 minuten.
Snijd ondertussen de spitskool in reepjes en blancheer deze in kokend gezouten water. Verfris onder koud stromend water.
Haal het vlees uit de oven en bedek met aluminiumfolie, laat even rusten. Stoof de spitskool in een beetje boter en kruid met peper en zout en nootmuskaat.
Dresseer de spitskool op de bodem van het bord, schik er boven op een snede van het kroontje met het beentje eraan. Werk af met geblancheerde romanescotrosjes, aangestoofde beukezwammetjes en platte peterselie.