Gepocheerd hoeve eitje met Glorius rillette en gerookt spek
Ingrediënten 2 pers.
- 7 hoeve eitjes
- 300 gr gerookt spek
- 300 gr rillette
- bieslook
- dragon
- zongedroogde tomaatjes
- 8 aardappelen voor puree
- toastje
Bereiding
Steek 4 van de 7 hoeve eitjes in de frigo zodat ze goed koud zijn. Van de andere 3 heb je gewoon de dooier nodig in een ronde pot om op te kloppen op het vuur. Voeg bij de dooiers een scheut witte wijn en een beetje dragonazijn. Voeg ook wat peper toe. Klop dit alvast eens goed los met een klopper en zet aan de kant. Snijd de bieslook en dragon fijn samen met de zongedroogde tomaten. Schil de aardappelen en zet op in koud gezouten water. Laat deze gaarkoken en plet tot puree. Smaak de puree af met wat boter/nootmuskaat/peper en zout. Zet ook een potje met water op met een goede scheut alcohol azijn. Dit is om je eieren te pocheren. Breng dit water aan de kook en breek er de eitjes in. Vlak voor je het eitje erin breekt zet je het vuur uit zodat je geen belletjes meer ziet. Zo is het water warm genoeg om het eiwit direct te laten stollen maar zorgen de bellen er niet voor dat het loskomt. Van zodra je ziet dat het eiwit gestold is mag je het vuur weer aanzetten. De eitjes moeten 3 min koken. Moest dit te moeilijk zijn mag je ook een zachtgekookt eitje gebruiken. Begin met de puree op het bord te leggen en duw er de Glorius Rillette in. Bedek de zijkant van de puree rond om rond met de gerookte Glorius ham. Dit kan natuurlijk ook met gedroogde Glorius Coppa of de gerookt Glorius Spek. Leg nu op de rillette je gepocheerd eitje. Je mag 5 min voor het dresseren al je mousseline opkloppen.
Mousseline: Dit zijn je eierdooiers met witte wijn en dragonazijn. Klop dit op een zacht vuurtje tot je een vaste massa bekomt. Voeg nu 4 klontjes boter roerend aan de massa toe tot ze zijn opgelost. Kruid dan af met peper en zout en voeg er de groene kruiden en tomaat aan toe. Hiermee bedek je het eitje. Werk af met een toastje op de bovenkant met wat blaadjes.