Persconferentie Hostellerie St Nicolas en Glorius slaan de handen in elkaar!

Waarom kiest Hostellerie St. Nicolas ** voor Glorius ?

Het antwoord op deze vraag kennen de gerenommeerde Chef Franky Vanderhaeghe & Herlinde Lafaut van Glorius. Zij glunderen bij het proeven van de vruchten van hun nauwe samenwerking. De producten zijn niet alleen mooi van uitzicht , zij smaken (letterlijk en figuurlijk) naar meer !

Beiden weten waarom hun samenwerking een voltreffer zal worden.

Omdat St. Nicolas gelooft in de samenwerking met regionale producenten en zo de échte Vlaamse terroir wil verkennen testte Chef Vanderhaeghe enige tijd terug het varkensvlees van Glorius in zijn restaurant.

Het Glorius varkensvlees beviel zowel de Chef als zijn klanten omwille van zijn unieke smaak en de mooie structuur van het vlees.

Uit wederzijds respect en interesse en met de medewerking van meester-slager Ludo Verhaeghe vatten St. Nicolas & Glorius een samenwerking op grotere schaal op.

Dit resulteerde o.a. in de creatie van fijne vleeswaren onder het dubbel label Glorius-St.Nicolas.

Herlinde, Chef Franky en Ludo willen tijdens een culinaire persconferentie graag hierover wat meer uitleg verschaffen.

Franky Vanderhaeghe voorstellen hoeft eigenlijk nauwelijks.

Franky Vanderhaeghe is chef en eigenaar van het 2-sterrenrestaurant ‘Hostellerie Saint-Nicolas’ in Elverdinge. Naast het restaurant baten Franky en echtgenote Sandra ook een hotel uit dat zich op loopafstand van het restaurant bevindt. Hotel en restaurant waren reeds vaak het decor of onderwerp van tv-producties zoals “Met Vier in Bed”

De opvolging (alhoewel Chef Franky nog lang niet aan uitbollen denkt) is ook verzekerd nu zoon Michael nog dit jaar de prestigieuze Jeune Talent Disciples Escoffier won.

Voor Westtoer verklaarde Franky waarom hij graag wil werken met producten die dicht bij huis ontwikkeld en gekweekt worden.

“Ik werk graag met producten die dicht bij huis te vinden zijn. De producten zijn supervers en door het directe contact met de leverancier kan je hen ook vertellen hoe je de producten graag hebt bijv. qua grootte en gewicht.

Lokale groenten, kruiden, bloempjes komen van Rudy Verstraete die 2 x per week bij lokale boeren de producten gaat ophalen.

Duifjes komen uit Steenvoorde.

We werken graag met de bieren van De Struise Brouwers en Brouwerij De Plukker.

Kaas, eieren, room komen van de Beauvoordse Walhoeve.

En uiteraard mag Noordzeevis niet ontbreken op de menukaart.

Proef eens van onze varkenswangen, gebraiseerd in Pannepotbier, ganzenlever en knolselderij.

Het lekkere varkensvlees haal ik bij Glorius in Merkem”

En dat heerlijke varkensvlees van Glorius wordt door Herlinde gekweekt.

De jarenlange passie voor het bereiden van eten met ruime aandacht voor smaak bracht Herlinde bij een volledig nieuwe benadering van de artisanale verwerking van Glorius varkensvlees. Het resultaat is supervers, mals en sappig varkensvlees, met pure kruiding, zonder toevoegingen. Alle stappen van in de stal, op het land tot in het bord wordt door 1 gezin, de Familie Goemaere-Lafaut beheerd. Kort op de bal, zoals ze zeggen. Herlinde, Bart en de kinderen zijn allen betrokken in deze familiale hoeve-onderneming die op moderne wijze inspeelt op de terechte vraag van de consument naar eerlijk, lekker vlees.

Glorius, voor wie SMAAK en HERKOMST belangrijk vindt.

Herlinde Lafaut zaakvoerster van Glorius licht ons toe waarom de varkens van Glorius o.a. met Kurkuma gevoederd worden en welk effect dit heeft op de smaak van het vlees.

Het concept waarvoor Glorius gekozen heeft is zonder meer uniek in België. De Glorius vleesvarkens krijgen kruiden waaronder tijm, rozemarijn, kurkuma, … in hun voeder, samen met het assortiment eigen gekweekte granen op eigen akkers met slechts één doelstelling: een gezond varken garanderen. Gezonde voeding voor het dier resulteert in lekker en gezond vlees. Dat verschil zie je en proef je. En dit is meteen ook wat aan de basis lag van de samenwerking met Franky en Ludo van St. Nicolas. Het specifiek kruiden van het varkensvoer ondersteunt gezonde luchtwegen, werkt ontstekingsremmend en bevordert de spijsvertering. Verder ondersteunen de kruiden lever, gal, pancreas, Glorius varkens zijn stress bestendiger en vertonen een betere immuniteit.

Ook het varkensvlees haalt vele voordelen uit deze kruiding. Oxidatie wordt voorkomen of minstens uitgesteld, het vlees ruikt lekker en vers.

Glorius is erkend als West-Vlaams streekproduct.

Het bedrijf spendeert heel veel aandacht naar milieu en dierenwelzijn. Zonne-energie, warmtepomp, een biologische luchtwasser, hoge gezondheidsdieren, … dit zijn enkele voorbeelden van de rechtlijnige aanpak.

Dierenwelzijn is alomtegenwoordig bij elke stap, elke beslissing. Zelfs het slachtproces gebeurt stressvrij en diervriendelijk. Bij het selecteren van de partners van Glorius is een grondige studie aan vooraf gegaan zodat er een eerlijke samenwerking met het belang van het varken voorop gegarandeerd wordt.

Herlinde weet dat er minder vlees gegeten wordt, maar net daarom is het heel belangrijk dat er gekozen wordt voor eerlijke streekproducten met een lage voetafdruk. Glorius heeft oog voor dierenwelzijn, milieu, en gezondheid.

Dit komt ook naar voren in de Glorius producten. Herlinde en haar team stellen samen met voedingsdeskundigen de kruiden samen die verwerkt worden in het vlees, zonder keurstoffen én onnodige bewaarmiddelen . De smaak van het vlees klomt zo op een eerlijke manier goed tot zijn recht

Slager Ludo, vaste compagnon de route van Franky vertelt ons hoe de volledig artisanale Rillette Glorius- St.Nicolas zijn smeuïgheid behoudt zonder toevoeging van industriële verzachters.

Hij werkt mee en adviseerde bij een groot aantal Glorius-producten waarmee Chef Franky zijn gasten in de pop-up zal verrassen…

Terug naar overzicht