Krokante kroket van poot & kop

Krokante kroket van poot & kop

Ingrediënten 2 pers.

  • Halve varkenskop
  • 2 varkenspoten
  • Vleesbouillon
  • Peper
  • Zout
  • Nootmuskaat
  • Madeira
  • Mosterd
  • Ei
  • Bloem
  • Paneermeel

Bereiding

Kook 1 halve varkenskop en 2 varkenspoten in een krachtige bouillon gedurende 6 uren tot een zachte basis. Pel de kop en poten en kruid met peper, zout, nootmuskaat, een scheutje madeira en een lepel mosterd. Meng alles goed en verwijder eventuele kleine beentjes of harde stukjes. Doe de massa in een ovenschaal of plateau en laat afkoelen. Snij de dag erop je kroketjes op maat. Paneer met eieren, bloem en paneermeel en frituur tot een goudgele kroket. Garneer subtiel met frisse groentjes. 

Terug naar overzicht

Ook een Glorius gerecht gemaakt?

Mail je recept door naar info@glorius.be. We zetten jouw recept graag op de kaart!