Glorius lage rib met verse pasta, chorizo en tomatensaus
Ingrediënten 4 pers.
- 4 x Glorius lage rib van 2 cm
- 10 verse tomaten (rijp)
- 16 sneden chorizo 1 mm
- 1 blikje tomatenpuree (100 gr.)
- 1 grote ajuin
- 2 teentje look
- 1 kruidentuiltje (tijm/laurier)
- Peper en zout
- Harissa
- Blokje kippenbouillon
- Witte roux
- 500 gr. verse pasta
Bereiding
De Saus: Versnipper de ajuin en stoof aan met de look, tijm en laurier. Snijd ondertussen de tomaten in blokjes van 1 cm op 1 cm. Voeg deze toe aan de ajuin samen met het blikje tomatenpuree. Laat alles een 15-tal minuten stoven (af en toe roeren). Snijd de chorizo in reepjes en voeg toe aan de saus. Afsmaken met peper, zout, blokje kippenbouillon 1 of 1/2, Harissa en lichtjes binden met witte roux. Laat het geheel nog een 5-tal minuten sudderen.
De pasta: Kook in gezouten water.
Het vlees: Kruid het vlees langs beide kanten met peper en zout. Smelt de boter hazelnoot bruin en bak het vlees een 2 à 3 minuten aan beide kanten.