Glorius lage rib met verse pasta, chorizo en tomatensaus

Glorius lage rib met verse pasta, chorizo en tomatensaus

Ingrediënten 4 pers.

  • 4 x Glorius lage rib van 2 cm
  • 10 verse tomaten (rijp)
  • 16 sneden chorizo 1 mm
  • 1 blikje tomatenpuree (100 gr.)
  • 1 grote ajuin
  • 2 teentje look
  • 1 kruidentuiltje (tijm/laurier)
  • Peper en zout
  • Harissa
  • Blokje kippenbouillon
  • Witte roux
  • 500 gr. verse pasta

Bereiding

De Saus: Versnipper de ajuin en stoof aan met de look, tijm en laurier. Snijd ondertussen de tomaten in blokjes van 1 cm op 1 cm. Voeg deze toe aan de ajuin samen met het blikje tomatenpuree. Laat alles een 15-tal minuten stoven (af en toe roeren). Snijd de chorizo in reepjes en voeg toe aan de saus. Afsmaken met peper, zout, blokje kippenbouillon 1 of 1/2, Harissa en lichtjes binden met witte roux. Laat het geheel nog een 5-tal minuten sudderen.

De pasta: Kook in gezouten water.

Het vlees: Kruid het vlees langs beide kanten met peper en zout. Smelt de boter hazelnoot bruin en bak het vlees een 2 à 3 minuten aan beide kanten.

Terug naar overzicht

Ook een Glorius gerecht gemaakt?

Mail je recept door naar info@glorius.be. We zetten jouw recept graag op de kaart!