Burger met tomaat, rode ui en puntpaprika
Ingrediënten 2 pers.
Voor de tomatenketchup:
- 1 ui
- 1 teentje look
- 1 rode paprika
- 2,5 kg verse tomaten
Afwerken:
- 1 kfl paprikapoeder
- 1 kaneelstokje
- 10 peperkorrels
- 4 kruidnagels
- 1 snuifje cayennepeper
- 1 steranijs
- 15 korianderzaadjes
- 1 blaadje laurier
- 1 stukje verse nootmuskaat
- 100 g rietsuiker
- 15 cl sherryazijn
Bereiding
De zelfgemaakte tomatenketchup:
Snij de ui fijn. Pel een teentje look en druk deze door de knoflookpers. Was de rode paprika en snijdt deze in 4, zaadjes en lijstjes verwijderen en in blokjes van 1 cm snijden.Tomaten spoelen en in 4 snijden.
Breng in een pan de tomaten, de paprika, de ui en de look en laat dit alles op een laag vuur sudderen met deksel voor een 40 minuutjes, af en toe roeren. Pureren met de mixer en zeven.
De burger:
Bak de burger mooi af. Garneer de burger met fijne tomaatschijfjes (roma tomaten), rode uiringen en puntpaprika. Werk de burger af met de zelfgemaakte pittige tomatenketchup.