Burger met courgette en spek
Ingrediënten 2 pers
- 1 avocado
- Peper en zout
- 100 gr water
- 1 handvol peterselie
- 1 teentje look
- Sap van een halve citroen (of volgens eigen smaak)
- Halve courgette
- 10 gr olijfolie
Bereiding
Stoof de ui en de look aan in wat olijfolie. Voeg water, courgette (schoongemaakt en in kleine blokjes gesneden), peper en zout en een blokje kipbouillon toe en laat alles even opstoven. Voeg de laatste minuut de schoongemaakte peterselie toe.
Neem alles van het vuur, voeg de in stukjes gesneden avocado toe en mix het geheel fijn tot een saus.
Bak de burger aan en garneer met de avocadosaus, dunne schijfjes rauwe courgette (met de mandoline gesneden) stukken verse avocado (vooraf besprenkelen met citroensap op verkleuring tegen te gaan), gebakken spek en cayennepeper.