Rollade van ruggebraad, tapenade en Torhoutse mosterd

Gloriushaasje met Keizer Karel en salieaardappeltjes

Ingrediënten 2 pers.

  • 1 varkenshaasje van ongeveer 350 g
  • 200 g bloemige aardappelen
  • 150 g soezenbeslag
  • Verse salie
  • 200 g butternut
  • Sjalot
  • Look
  • Room
  • Boter
  • 1 flesje Keizer Karel blond
  • 1 theelepel Luikse siroop
  • 2 dl bruine wildfond 
  • 1 steranijs
  • Tijm
  • Rozemarijn
  • 1⁄4 butternutpompoen
  • Wintergroentjes naar keuze

Bereiding

Schil en kook de aardappelen gaar, laat ze goed uitdampen en meng er het soezenbeslag onder en wat gehakte salie. Kruid met peper, zout en muskaatnoot. 

Schil de butternut en snij in grove stukken. Sueer deze samen met de sjalot, look en tijm en laurier. Mix ze in de blender (verwijder tijm en laurier) met een klontje boter tot een gladde puree, controleer de kruiding. 

Kruid het haasje en kleur aan in boter. Gaar vervolgens op 150°C tot een kern van 52°C. Gebruik de braadjus voor de saus: bak er de sjalot samen met de tijm, rozemarijn en de steranijs. Blus met de Keizer Karel blond en voeg de Luikse siroop toe. Laat het geheel reduceren en haal de steranijs eruit. Voeg er de bruine wildfond aan toe en reduceer opnieuw. Werk eventueel af met een kleine hoeveelheid boerenboter en breng op smaak met peper en zout. 

Schep balletjes (eventueel met behulp van een kleine ijsschepper) en frituur ze tot ze goudbruin zijn op 180°C. Schik de groentjes op de crème van butternut en dresseer er de salieaardappeltjes bij, snijd het vlees in plakjes en werk af met de biersaus.

Terug naar overzicht

Ook een Glorius gerecht gemaakt?

Mail je recept door naar info@glorius.be. We zetten jouw recept graag op de kaart!