Delicieus duo buikspek & bloemkool
Ingrediënten 2 pers.
- 200 gr buikspek
- 1/4 bloemkool
- 1 koolrabi
- 40 gr soja
- 1 citroengras
- 20 bruine suiker
- 1 koffielepel sesamolie
- 5 gr miso
Bereiding
Buikspek: Leg het buikspek een nachtje in natte pekel of zoutbad*. Kruid de dag erop het vlees met de kruidenmix (peper, zout, tijm, rozemarijn, soja, olie), verpak het geheel in een vacuümzak en gaar 14u op 65°C. Wanneer afgekoeld, versnijd het buikspek in de gewenste porties en lak met soja, suiker, citroengras en het bruine bakvocht tot het vlees mooi glanst.
Bloemkool crème: Kook de bloemkool gaar, voeg zout en desgewenst wat zure room toe. Rond af met wat sesamolie en miso.
*zoutbad = 50 gr zout/L