Buikspek bloemkool

Delicieus duo buikspek & bloemkool

Ingrediënten 2 pers.

  • 200 gr buikspek 
  • 1/4 bloemkool
  • 1 koolrabi
  • 40 gr soja
  • 1 citroengras
  • 20 bruine suiker
  • 1 koffielepel sesamolie
  • 5 gr miso 

Bereiding

Buikspek: Leg het buikspek een nachtje in natte pekel of zoutbad*. Kruid de dag erop het vlees met de kruidenmix (peper, zout, tijm, rozemarijn, soja, olie), verpak het geheel in een vacuümzak en gaar 14u op 65°C. Wanneer afgekoeld, versnijd het buikspek in de gewenste porties en lak met soja, suiker, citroengras en het bruine bakvocht tot het vlees mooi glanst. 

Bloemkool crème: Kook de bloemkool gaar, voeg zout en desgewenst wat zure room toe. Rond af met wat sesamolie en miso.  

*zoutbad = 50 gr zout/L

Terug naar overzicht

Ook een Glorius gerecht gemaakt?

Mail je recept door naar info@glorius.be. We zetten jouw recept graag op de kaart!